Massage Keistad

Sportmassage
Zowel als recreatief sporter als wedstrijdsporter moet je goed voor je eigen lichaam zorgen, want je bent het waard. Een sportmassage heeft naast het bevorderen van het herstel na een activiteit ook een preventieve werking. De masseur van Massage Keistad kan op basis van informatie over de spieren — zoals bijvoorbeeld te gespannen spieren, verkorte spieren of verhardingen in een spier — mogelijke aanstaande problemen signaleren en hier samen met jou de juiste preventieve acties voor nemen.

Iedere tak van sport heeft zo zijn specifieke aandachtsgebieden in de sportmassage. Zo heeft een hardloper andere behoeften dan een zwemster of iemand die aan voetbal doet.

Een sportmassage kan worden uitgevoerd voorafgaand aan de wedstrijd of training, na de wedstrijd of training of wanneer er tijdelijk niet aan sport wordt gedaan.

Massage voorafgaand aan de wedstrijd of training
Een massage voorafgaand aan de wedstrijd of training dient om een goede doorbloeding van de spieren te verkrijgen. Deze massage heeft een preparatief en preventief karakter. Je vermindert de kans op blessures. Deze massage kan een stimulerend of ontspannend karakter hebben (wanneer de sporter te gespannen is). Deze massage is een aanvulling op en geen vervanging van de warming-up. Dus voer na de massage ook een warming-up uit.

Massage na de wedstrijd of training
Een massage na de wedstrijd of training zorgt ervoor dat afvalproducten van de stofwisseling versneld worden afgevoerd, dat ontwatering van de spieren plaatsvindt en dat de spierspanning wordt verlaagd. Hierdoor heb je weinig tot geen last van spierpijn en ben je sneller hersteld voor een volgende inspanning.

Passiviteitsmassage
Als (tijdelijk) niet aan sport wordt gedaan, kan een passiviteitsmassage worden uitgevoerd. Dit is veelal een algehele lichaamsmassage. Deze massage is ook zeer geschikt voor sporters die tijdelijk zijn uitgeschakeld door bijvoorbeeld een blessure (daarbij rekening houdend met de aanwezige contra-indicatie). Doel van deze massage is instandhouding of bevordering van de algehele conditie.

Aanbieding
Cadeaubon
NGS logo